Skip to main content

Med 14. in 15. novembrom je preko aplikacije ZOOM potekala mednarodna konferenca, ki jo organizira Doshisha University v Kyotu. S predavanjem »STEAM izobraževanje na področju tehnike (Opolnomočenje, Informatika, Univerza Tsukuba, Japonska) in umetnostnih študij (Interface Cultures – University of Arts and Design Linz, Avstrija in DDTlab Trbovlje, Slovenija)« se bo konference udeležila tudi vodja DDTlaba, dr. Maša Jazbec.

Tema letošnje konference, ki bi sicer se morala odviti v živo še pred pandemijo je »Pomen interdisciplinarnih vidikov univerzitetnih programov: soočanje z izzivom globalnih kompetenc za STEAM in SSHM«.

Namen mednarodne konference je ustvariti temelje za razjasnitev vloge interdisciplinarnega izobraževanja pri premagovanju vertikalne delitve akademskih disciplin in ponovni vzpostavitvi “integrirane narave” štipendije. Ta študija želi prispevati k razumevanju uporabnosti humanističnih, družbenih in umetnostnih ved in njihovega pridonosa k izboljšanju STEAM izobraževanja, poleg tega pa tudi, na kakšen način je STEAM pristop k izobraževanju ključnega pomena za razvoj vizije družbe 5.0.

Sodelujejo: Deane Neubauer (USA), Masa Jazbec(Slovenia), Aki Yamada (Japan), Takeshi Ozu (Japan), Gregory Poole (Japan), Song Hasuk (Korea), Masaaki Ogasawara (Japan), Weiqing Meng (China), William, R. Stevenson (Japan), Reiko Yamada (Japan), Takuya Kimura (Japan), Jason Cheng-Cheng Yang (Taiwan), W. James Jacob (USA).

Povezavo do dogodka in Mašinega predavanja bomo objavili dan pred dogodkom.

Organizacija: Center za visoko šolstvo in študentske raziskave na Univerzi Doshisha
So-organizacija: Fakulteta za družbene študije Univerze Doshisha
Kontakt: Reiko Yamada, ryamada@mail.doshisha.ac.jp

Konferenco podpira projekt JSPS kaken 17H01986, prav tako pa konferenco nominalno podpira Japonskego združenje za raziskovanje visokega šolstva in Japonsko združenje za visokošolsko in univerzitetno izobraževanje.